Comunicat

Ne exprimăm indignarea cu privire la apariția în presă a așa-zisului “Top al șpăgii”, prezentare vădit tendențioasă, prin publicarea unor cifre absolute, fără o prelucrare statistică raportată la numărul de internări. Această abordare afectează pe nedrept imaginea institutului și integritatea morală a personalului medical.

În perioada ianuarie – iulie 2019, în institutul nostru au fost 98.483 internări (13.608 internări spitalizare continuă și 84.875 internări spitalizare de zi), o medie de 465 internări/zi. Astfel, cele 91 de cazuri raportate în presă ar reprezenta 0,09% din totalul internărilor. Menționăm că în perioada ianuarie – iulie 2019, conducerea institutului nu a primit nicio reclamație pe această temă.

Conducerea institutului nu a tolerat, nu tolerează și nu va tolera condiționarea actului medical sub nicio formă . Orice abatere de acest tip, dovedită, duce la încetarea contractului individual de muncă.

Dorim să asigurăm pacienții noștri că la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” conducerea a luat toate măsurile necesare pentru a nu permite sub nicio formă condiționarea acordării asistenței medicale. Totodată încurajăm pacienții sau rudele acestora să aducă la cunoștința conducerii, în cel mai scurt timp, orice fel de abateri de la conduita profesională, în cazul în care acestea ar apărea.

Conducerea Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”