Parteneri

ARAS – Asociatia Romana Anti-SIDA

Bucuresti, Piata Presei Libere nr. 1, corp B2, cam. 340, sector 1 cod fiscal 5466592 Tel./e-mail: 021/3190771, aras@arasnet.ro
www.arasnet.ro

ARAS are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii. Obiectivele asociaţiei sunt: prevenirea infecţiei cu HIV, a hepatitelor B și C şi a altor infecţii cu transmitere sexuală (ITS); promovarea non-discriminării faţă de persoanele care trăiesc cu HIV şi faţă de cele cu risc de infectare; diminuarea impactului psiho-medico-social al infecţiei cu HIV, al hepatitelor B și C şi al altor infecţii cu transmitere sexuală; creşterea capacităţii instituţiilor, a profesioniştilor, a asociaţiilor persoanelor afectate de HIV/SIDA, a societăţii civile etc de a răspunde adecvat problematicii specifice infecţiei cu HIV şi altor ITS; Asociatia asigura de peste 20 de ani servicii de educatie pentru sanatate, precum si servicii de asistenta sociala pentru persoanele infectate cu HIV sau vulnerabile fata de infectarea cu HIV tineri, consumatori de droguri, persoane implicate in prostitutie, persoane fara adapost sau care traiesc sub limita saraciei). De asemenea, asigura instruire pentru voluntari, cadre sanitare si lucratori sociali, precum si activitati de promovare a respectarii drepturilor persoanelor vulnerabile - persoane infectate cu HIV, consumatori de droguri injectabile, persoane implicate in prostitutie, persoane fara adapost, persoane de etnie roma sau persoane cu handicap. De asemenea, are deja experienta in dezvoltarea de programe de integrare profesionala, precum si in activitati de implicare a beneficiarilor pe piata muncii. Anual, deserveste peste 7000 de persoane din Bucuresti si 10 judete ale tarii.

ALIAT – Alianta de Lupta Impotriva Aditiilor si Toxicomaniilor

Bucuresti, Sos. Berceni, nr. 10 – 12, sect. 4 Tel. 021/ 3348406, e-mail aliat@artelecom.net
www.aliatong.ro

Misiunea ALIAT este creşterea calităţii vieţii persoanelor dependente de droguri şi/sau alcool în particular şi a societăţii în general. Unul dintre obiectivele majore ale organizaţiei noastre este îmbunătăţirea permanentă a eficienţei serviciilor de asistenţă socială, psihologică şi medicală prin depistarea precoce a alcoolismului şi toxicomaniilor şi promovarea unor metode de tratament moderne. Cele mai importante realizări ale Organizaţiei, dupa 20 de ani de activitate sunt următoarele: Servicii oferite pentru peste 15.000 de persoane dependente de droguri injectabile. Peste 1.200 de persoane cu un consum abuziv de alcool si familiile acestora au beneficiat de intervenţii gratuite in cadrul celor două centre de incluziune socială din Bucureşti si Târgovişte. Peste 500 de tineri implicaţi în proiecte de prevenire a consumului de alcool şi droguri în şcoli. Peste 1.000 de specialişti (psihiatri, psihologi, asistenţi sociali, asistenţi medicali, medici de familie) implicaţi în activităti de formare profesională în domeniul adicţiilor. Peste 1.800 de pacienţi ai platformei e-health AlcoHelp.

Asociatia RHRN – Romanian Harm Reduction Network

Bucuresti, str. Hristo Botev nr. 26, ap. 9, sector 3, cod fiscal 21655488 tel: 021/ 310 71 20, e-mail office@rhrn.ro www.rhrn.ro

Romanian Harm Reduction Network (RHRN) a fost creată în 2001, la inițiativa ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, ca rețea informală a furnizorilor de servicii de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, cu sprijin financiar din partea International Harm Reduction Development (IHRD), Open Society Institute. În octombrie 2006 RHRN a devenit asociație cu personalitate juridică. În prezent RHRN reunește 11 organizații si 14 persoane. Principalele arii de expertiză: • Advocacy - factori de decizie si specialistii din cadrul institutiilor de la nivel central: Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Inspectoratul General al Politiei Romane, Agentia Nationala Antidrog, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul de Justitie, Administratia Nationala a Penitenciarelor. • Formare - profesionisti din cadrul serviciilor medico-psiho-sociale si educationale de stat si private adresate consumatorilor de droguri; • Cercetare – factori de decizie, profesionisti, populatia generala. • Networking si comunicare – organizatii si experti internationali, factori de decizie la nivel central si european, membri si parteneri, publicul tanar.

Fundatia Parada

Cod fiscal 9805608 Bucuresti, str Bucur, nr. 23, sect. 4 Tel 0723 153 693
www.paradaromania.ro

Fundatia PARADA este organizatie romana neguvernamentala, apolitica, nonprofit, infiintata prin Hotararea Judecatoreasca nr. 29 din 15 februarie 1996, cu avizul Ministerului Tineretului si Sportului si recomandata de Ministerului Culturii si Cultelor, membra din anul 2002 a Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului (FONPC) si, de anul acesta, al retelei Romanian Harm Reduction Network. Scopul statutar si misiunea Fundatiei PARADA il reprezinta sprijinirea copiilor, tinerilor si familiilor fara adapost, prin intermediul unor servicii integrate de asistenta sociala, educativ-formative si de integrare socio-profesionala. Misiunea Fundatiei PARADA este reintegrarea sociala completa si stabila a persoanelor in risc de excluziune sociala, prin folosirea unui demers participativ, prin care beneficiarii serviciilor sunt la inceput partenerii Fundatiei si apoi actorii propriei dezvoltari personale si ai propriei vieti.